Wednesday, April 4, 2012

The 11th Annual International Tax Conference, sponsored by the George W. Daverio School of Accountancy and the Institute for Global Business at The University of Akron, is designed to update practitioners in the accounting, legal, business and governmental sectors. Prominent tax specialists will discuss new developments, tax savings ideas, current issues, and changes in the laws applying to international business taxation.

  • Registration begins at 8:00 a.m. with a continental breakfast 
  • The $95 registration fee includes breakfast, lunch, and snacks 
  • We have approval for CLE credits of 5 hours and CPE credits of 6.25 hours
  • 0 hours Ethics, Substance Abuse, Professional Instruction 

Location:

Doubletree Hotel Cleveland South
6200 Quarry Lane
Independence, OH 44131
(Rockside Road E. at Interstate 77)
(216) 447-1300

The tentative schedule is as follows: 

8:00-8:25 a.m. Registration and continental breakfast
8:25-8:30 a.m. Welcome and Introduction
Alvin H. Lieberman, J.D., CPA (inactive)
The University of Akron
8:30-9:45 a.m.

Statutory/Regulatory Developments (75 minutes)

  • Section 909 Regulations
  • 861 Regulations
  • Ongoing Regulatory Projects
  • Section 954(c)(6)
Michael F. Urse, J.D., CPA, Partner -PricewaterhouseCoopers, Cleveland
Alan Higgins, CPA, Partner -Ernst & Young, Cleveland
9:45-10:30 a.m.

Transfer Pricing Update (45 minutes)

Bill Hahn, CPA, Partner -PricewaterhouseCoopers, Detroit
Brendon Daly, CPA, Director -PricewaterhouseCoopers, Cleveland
Karl Rothfuss, CPA, Partner -Ernst & Young, Cleveland

10:30-10:45 a.m. Break (15 minutes)
10:45-11:45 Noon

Value Chain Planning (60 minutes)

John Ranke, JD, CPA

11:45-1:00 p.m.

Lunch (75 minutes)

Territorial Tax Legislative Proposals for 2012 & Beyond
(75 Minutes)
Michael Mundaca, JD, LL.M.

1:00-1:45 p.m.

International Tax Compliance & Reporting Update (45 minutes)

Dave Joranko, CPA

1:45-2:15 p.m.

Foreign Law Updates  (30 minutes)

Erik Rosenfeld, CPA, Partner - PricewaterhouseCoopers, Cleveland

2:15-3:00 p.m.

Financial Products and Hedging (45 minutes)

Rebecca Lee, J.D.

Questions & Answers


Jointly Sponsored By:

The George W. Daveiro School of Accountancy

The Institute for Global Business

The College of Business Administration

The University of Akron

Phone: (330) 972-7588
Fax: (330) 972-8597

Planning Committee:

Alvin H. Lieberman
David Joranko
Matthew D. Wallace
Erik Rosenfeld
Il-woon Kim
Alan Higgins

The International Tax Conference is an outreach event of the Masters of Taxation Program at The University of Akron, the premier MTax Program of Ohio. Visit the website at http://mtax.uakron.edu