### Twelfth Annual Akron Law Winter Institute

# Program Schedule Wednesday, Feb. 7, 2018

6:00 – 9:00 p.m. UA/Akron Law Alumni Reception – Location: Ocean Lawn

# **Thursday, Feb. 8, 2018**

7:00 – 7:25 a.m. Continental Breakfast – Location: Sunset Terrace

7:25 – 7:30 a.m. Welcome - Matthew J. Wilson, *President* 

The University of Akron

7:30 – 8:30 a.m. U.S. Supreme Court: Constitutional Issues in the 2017 Term

(1.0 hour) Instructor: Christopher "C.J." Peters, Dean

The University of Akron School of Law

8:30 – 9:30 a.m. Family Law Update

(1.0 hour) Instructor: Carolyn L. Dessin, Aileen McMurray Trusler Professor of Law

The University of Akron School of Law

9:30 – 9:45 a.m. Break

9:45 – 10:45 a.m. E-Discovery

(1.0 hour) Instructor: Emily Janoski-Haehlen, Associate Dean for Academic Affairs and

Institutional Excellence, The University of Akron School of Law

10:45 - 11:15 a.m. Substance Abuse for Lawvers

(.50 prof conduct) Instructor: Thomas R. Pitts ('79), The Stocker Pitts Law Firm, Akron, Ohio

11:15 – 12:15 p.m. Death Penalty Reform

(1 hour) Instructor: Margery M. Koosed, *Professor of Law, Emerita* 

The University of Akron School of Law

12:15 - 1 p.m. Lunch

1:00 - 2:00 p.m. Ethics of Prosecuting

(1.0 prof conduct) Instructors: James M. Petro, former Ohio Attorney General and presently Of

Counsel, Shumaker, Loop & Kendrick, LLP

and Nancy Petro, Writer and Advocate

2:00 – 2:15 p.m. Break

2:15 – 3:15 p.m. Opening Statements

(1.0 hour) Instructor: Dana K. Cole, Associate Professor of Law

The University of Akron School of Law

3:15 – 4:15 p.m. Social Media Ethics

(1.0 prof conduct) Instructor: Emily Janoski-Haehlen, Associate Dean for Academic Affairs and

*Institutional Excellence, The University of Akron School of Law* 

**Thursday** 

**Evening** Dinner on your own in beautiful Naples – enjoy your evening!

### Twelfth Annual Akron Law Winter Institute

# Friday, Feb. 9, 2018

7:00 – 7:30 a.m. Continental Breakfast – Location: Sunset Terrace

7:30 – 8:30 a.m. Probate and Elder Law Update

(1.0 hour) Instructor: Carolyn L. Dessin, Aileen McMurray Trusler Professor of Law

The University of Akron School of Law

8:30 – 9:30 a.m. Labor and Employment Update

(1.0 hour) Instructor: Jeffrey A. Savarise ('86), Partner, Fisher & Phillips LLP

9:30 – 9:45 a.m. Break

9:45 – 10:45 a.m. U.S. Supreme Court: Criminal Law Issues in the 2017 Term

(1.0 hour) Instructor: Margery M. Koosed, *Professor of Law, Emerita* 

The University of Akron School of Law

10:45 – 11:45 a.m. The 2015 FRCP Discovery Amendments: Emerging Issues

(1.0 hour) Instructor: Christopher "C.J." Peters, Dean The University of Akron School of Law

11:45 a.m. – Noon Break – CLE FORMS AVAILABLE – Location: Registration Table

Noon – 1:00 p.m. Direct Examination

(1.0 hour)

Instructor: Dana K. Cole, Associate Professor of Law
The University of Akron School of Law

Thursday = 7.5 hours, including 2.5 hours professional conduct

Friday = 5.0 hours

Entire Program = 12.5 hours, including 2.5 hours professional conduct